Home
Wij over onszelf
therapieën
homeopathie
voedingsadviezen
kruidengeneeskunde
Bach-bloesemtherapie
iriscopie
coaching
NVKH en registraties
vergoedingen
consultprijzen
cursussen
Contact
Zo vindt u ons
links
Algemene voorwaarden

 

sintjanskruid.

 

Kruidengeneeskunde of fytotherapie, wat de officiële naam is, is zo ongeveer de oudst bekende geneeswijze die er bestaat. Het gebruik van plantaardige grondstoffen is van alle tijden en van alle culturen. Niet zelden hebben traditionele genezers onze wetenschappers versteld doen staan van de mogelijkheden die deze geneeswijze in zich heeft. De Zwitserse arts Paracelsus (1493-1541) sprak beeldend: "alle weiden en velden zijn apotheken". 

 

kamille.

 

Net als bij de homeopathie is er ook bij de fytotherapie sprake van een toenadering tussen oude kennis en moderne wetenschap. Zo is bijvoorbeeld de werking van knoflook al in tal van wetenschappelijke publicaties onderzocht. 

 

knoflook.

 

Fytotherapie wordt vaak verward met homeopathie. Het verschil zit hem er in dat homeopatische middelen altijd gepotentieerd zijn, u herkent dit aan de aanduiding van de potentie achter de naam van het medicijn. Dus bijvoorbeeld bij kamille: chamomilla D6 (of D12, C30, C200, etc.) is de homeopathische variant van kamille; normaliter krijgt u de homeopathische middelen in korrelvorm, de zgn. granuli. Chamomilla (zonder toevoeging) is de fytotherapeutische vorm, deze is niet gepotentieerd; we spreken dan van de oertinctuur. Doorgaans neemt men deze medicijnen in druppelvorm of capsules. Maar ook het drinken van kruidenthee is dus in feite al een vorm van fytotherapie. Naarmate de potentie van een middel hoger wordt, verandert de werking van het medicijn.

 

 

 

   

brandnetelthee.

 

chamomilla D30.

 

 

 

        

Exloërweg 5, Ees (Drenthe).  | T: 0599-236088; E: info@violet-homeopathie.nl