Home
Wij over onszelf
therapieën
NVKH en registraties
Privacy
vergoedingen
consultprijzen
cursussen
Contact
Zo vindt u ons
links

Op deze pagina vindt u de belangrijkste verenigingen en instanties waar wij zijn ingeschreven.

[1] De Nederlandse Vereniging van Klassieke Homeopaten is de grootste vereniging van homeopatisch therapeuten en artsen in Nederland; www.nvkh.nl. Wij zijn allebei aangesloten bij de NVKH en mogen om die reden dan ook de titel "R.hom" voeren. 

 

 

Wie lid wil worden van de NVKH moet voldoen aan hoge eisen:

- een opleiding aan één van de door de NVKH erkende instellingen moet met goed gevolg zijn doorlopen. In ons geval was dat de Nederlandse Academie voor Natuurgeneeskunde in Hilversum. Aan deze opleidingen worden de medische basisvakken (anatomie, fysiologie, pathologie, embryologie) onderwezen op HBO-niveau. En daarnaast natuurlijk de klassieke homeopathie in al haar facetten. Zo'n studie is in feite een beginpunt van je kundigheid, over homeopathie zijn al bibliotheken volgeschreven, je raakt nooit uitgeleerd in het vak.

- Daarnaast is deelname aan een regionale intervisiegroep (overleg tussen homeopaten onderling) verplicht.

- En tot slot wordt men ook geacht om zich jaarlijks tenminste 4 hele dagen per jaar medisch en homeopathisch te laten nascholen om het lidmaatschap te kunnen continueren.

Onze registratienummers bij de NVKH zijn 01-1003 (Dick) en 01-1210 (Grietje).

Voor de behandeling van eventuele klachten en geschillen is de NVKH aangesloten bij de SCAG: Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg; www.scag.nl.

[2] De NVKH is aangesloten bij de koepel RBCZ: Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg; www.rbcz.nu.  

 

Bij de RBCZ zijn wij geregistreerd onder de nummers 170053R (Dick) en 170152R (Grietje).

Beroepsbeoefenaren die zijn ingeschreven in het RBCZ-register zijn onderhevig aan het tuchtrecht van de stichting TCZ: Tuchtrecht Complementaire Zorg; www.tcz.nu. Klachten en geschillen met aangesloten therapeuten kunnen hier worden afgehandeld.

 

[3] Onze praktijk staat geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 04087755.

 

 

Exloërweg 5, Ees (Drenthe).  | T: 0599-236088; E: info@violet-homeopathie.nl