Home
Wij over onszelf
therapieën
NVKH en registraties
vergoedingen
consultprijzen
cursussen
Contact
Zo vindt u ons
links
Algemene voorwaarden

 

 

Dick van den Brink (1959): mijn eerste studie was culturele antropologie (volkerenkunde) aan de universiteit van Utrecht, maar na het behalen van mijn kandidaatsdiploma (1982) besloot ik te switchen naar de Nederlands Academie voor Natuurgeneeskunde (NAN) te Hilversum. Deze vierjarige dagopleiding heb ik zonder vertragingen afgerond (1986) waarna ik direct de praktijk in ging. Op deze school leerde ik tevens Grietje kennen, we werden later de dankbare ouders van 3 prachtige kinderen ('88, '91 en '95).

Gedurende 4 jaar was ik docent iriscopie aan de Academie voor Natuurlijke Geneeswijzen Noord-Nederland te Meppel, een leuke bijbaan die ik helaas wegens tijdgebrek moest opgeven.

Hoewel het runnen van een praktijk en een gezin de meeste tijd opslokt weet ik nog voldoende ruimte te vinden voor mijn hobby: ik speel contrabas en basgitaar in jazz-combo Jazzuzzy en bij latin-band Abanda.

 

 

 

Grietje de Haan (1957): na het behalen van mijn diploma aan de lerarenopleiding Ubbo Emmius in Leeuwarden voor de vakken tekenen en handvaardigheid begon ik in 1981 met de studie aan de Nederlandse Academie voor Natuurgeneeskunde te Hilversum. In 1985 haalde ik het diploma en in 1986 zette ik met Dick onze eigen homeopathiepraktijk op. 

Ook ik heb les gegeven aan de Academie voor Natuurlijke Geneeswijzen Noord-Nederland in Meppel. Mijn vak was fytotherapie (kruidengeneeskunde), al met al heb ik er 6 jaar gewerkt. 

Nu de kinderen groter zijn geworden begint het tekenen weer te trekken. Naast mijn werk in de praktijk geef ik cursussen in mandalatekenen, en ook verkoop ik ansichtkaarten van eigen werk via mijn website www.eaglecolour.nl. Het tekenen is tegelijk ook mijn grote hobby. 

 

 

Onze opleiding aan de NAN in Hilversum is een luxe geweest die hedentendage in Nederland niet meer beschikbaar is. Het ging om een vierjarige dagopleiding, tegenwoordig zijn dit allemaal weekend-opleidingen. We werden tot op HBO-niveau geschoold in de medische basisvakken anatomie, fysiologie, pathologie en embryologie. Klassieke homeopathie was het belangrijkste natuurgeneeskundige vak, maar daarnaast zijn we ook opgeleid in voedingsleer, fytotherapie, iriscopie, overige natuurlijke behandelwijzen en massage.

 

Exloërweg 5, Ees (Drenthe).  | T: 0599-236088; E: info@violet-homeopathie.nl